Cum pot ajuta un necredincios să înțeleagă Evanghelia într-un mod clar?

Când prezentăm Evanghelia unui necredincios care știe câte ceva sau poate mai nimic despre Biblie și credința creștină, este foarte probabil ca imaginea lui actuală (neclară) despre lume să influențeze negativ felul în care percepe anumite concepte despre creștinism. Pentru a putea limpezi această imagine neclară în prezentarea Evangheliei, este nevoie să explicăm mai întâi faptele din Scriptură care sunt esențiale pentru înțelegerea Evangheliei. Dar ca aceste fapte să devină clare și să aibă sens, trebuie de asemenea să le așezăm în contextul general al planului de răscumpărare care se lasă descoperit pe parcursul Bibliei.

O resursă foarte flexibilă din punct de vedere al timpului pentru prezentarea planului de răscumpărare  – poate fi prezentat în cincisprezece minute, dar la fel de bine se poate dezvolta o prezentare timp de douăzeci de ore sau mai mult. Proiectat pentru studii biblice cu scop evanghelistic, pentru studii unu-la-unu sau pentru grupe mici, însă la fel de eficient în prezentarea Planului de Răscumpărare al lui Dumnezeu și celor credincioși. Include un studiu despre 40 de evenimente biblice majore (20 din Vechiul și 20 din Noul Testament) și hărți biblice.

Ce este ”Pământul Bun”?

”PĂMÂNTUL BUN – evanghelizare și ucenicizare” îi echipează pe ucenicii lui Hristos să împărtășească vestea bună a lui Dumnezeu într-o lume de credințe și culturi competitive. Noi dezvoltăm și împărtășim resurse pentru slujire care au drept fundament o teologie biblică a evanghelizării și ucenicizării. ”PĂMÂNTUL BUN – evanghelizare și ucenicizare” este numele parabolei despre sămânță și diferitele tipuri de pământ. Sămânța este mesajul Evangheliei. Dar cum a definit Isus ”pământul bun”? Matei, Marcu și Luca prezintă trei cuvinte diferite pe care Isus le-a folosit în aceste ocazii pentru a descrie ”pământul bun”.

Comenzi
Puteți folosi acest formular pentru a ne trimite cererile dvs. cu privire la studiile publicate pe site-ul nostru. În câmpul ”Detalii” ne puteți lăsa comanda dvs. (adresa de livrare, studiul solicitat, număr exemplare etc.)
Împlinirea Speranței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *